GÜNCEL Haber Girişi : 11 Eylül 2021 16:35

7’den 70’e herkesin sevdiği lezzet

Et tüketiminde en çok tavuk eti tercih idiyoruz.
Erzurum’da yapılan araştırmalarda birinci sırada
tavuk eti alıyor.Neden bu kadar çok tavuk eti tüketmeyi
seviyoruz? sorusuna vatandaşlar oldukça ilginç
cevaplar vermişler.
Vücudumuz tavuk etini seviyor çünkü, tavuk eti;
İhtiyaç duyduğu yüksek kalitede, değerli bir protein
kaynağıdır.
Her yaşta sağlıklı bireyler için günlük diyetlerinde
İhtiyaç duyulan yüksek kalitede, kolay sindirilebilen
bir protein kaynağıdır.
Kas oluşumunu ve kasın onarılmasını sağlar,
kemiklerimizi güçlendirir. Dolayısıyla büyüme ve
gelişme dönemi ile sporcular için vazgeçilemez bir
protein kaynağıdır.
Derisiz ve yağsız göğüs eti, yüksek protein içeriği
ve düşük yağ değeri sayesinde sağlıklı kilo
verdirir, diyet sırasında kas kaybını önler ve kan
şekerimizi kontrol eder.
Anne adayı hamilelerle emziren kadınlar için
olduğu kadar diyetetik hastane mutfaklarının da
vazgeçilmez bir temel gıdasıdır.
Beynimiz tavuk etini seviyor çünkü;
Her yaşta beynimizin gelişimini, kavrama
yeteneğini ve nörolojik fonksiyonlarını destekleyen
B12 vitaminin doğal kaynağıdır.
Tavuk eti, daha önce olmadığı kadar çevreci
yaklaşımla üretilir.
50 yıl öncesine göre değerlendirildiğinde aynı miktarda
tavuk üretmek için:
%75 daha az kaynağa ihtiyaç duyuluyor
% 58 daha az su tüketiliyor
% 72 daha az üretim alanı kullanılıyor
Tavuk etini seviyoruz çünkü;
7’den 70’e herkesin sevdiği lezzet
Kolay ve pratik hazırlanır
Ekonomik ve kolay ulaşılabilir protein kaynağıdır
Yaşamımız için çok önemli olan potasyum, kolin,
magnezyum, kalsiyum, demir mineralleriyle birlikte
A,D ve E vitaminlerini içerir. YÜKSEL ADIYAMAN